Fotboll = Överbetalda fuskare

Sitter och läser på Text tv om matchen mellan Helsingborg och PSV Eindhoven igår. Såg det kvickt på sporten igår och hur tydligt han kastar sig så att de får en straff. Idag erkänner han sitt dåd och skäms ej över detta faktum.
Jag orkar inte ens kolla på vissa matcher för det är så tråkigt att se. Italienska ligan är helt förstörd p.g.a konstanta filmningar, osportsliga beteende, mutor och läktarvåld.
Det är tydligen så att många av dagens proffs tränar en massa på att lära sig så att det ser ut som om de får en smäll.
Det tragiska i historian är att den som filmar bäst och ser till att laget vinner får högre lön. Och att alla goda idéer röstas ner av gamla stofiler som inte tycker där behövs någon förnyelse. Sporten har förändrats lavinartat och många av tankarna är fast någonstans på 70-talet.
Inför kamerasystem att hjälpa till med bedömning, våga straffa kännbart, bestraffa filmningar och osportsligt spel retroaktivt om det missas i match.
Våga sänka de klubbar som fuskar med ekonomin. De spelare som tar mutor. De supportrar som inte kan förstå hur man ska bete sig vid matcher, efter och innan för den delen med.

Tacka vet jag Handboll där tar man smällen reser sig och går därifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0